Afholdte konferencer

It-vest lægger stor vægt på vidensopsamling og -deling. Det sker ofte direkte og i det daglige og af og til ved større arrangementer og konferencer.

Herunder findes eksempler på afholdte konferencer. Klik dig ind og gå på opdagelse i materialer, slides og videoer fra de enkelte konferencerne.

Konference om digitale modeller i samfundsvidenskabelig forskning

Med computernes regnekraft og dataopsamling kan forskningen skabe helt nye resultater, som det ikke er muligt at skabe for mennesket alene. 26. august 2021 afholdte It-vest en konference om brug af digitale modeller i samfundsvidenskabelig forskning. Konferencen gav, med udgangspunkt i konkrete cases, inspiration inden for kunstig intelligens (AI), geografiske informationssystemer (GIS), maskinlæring, datascience og agentbaseret modellering samt til, hvordan man opbygger et interdisciplinært forskningsfællesskab.

Konference om digitalisering og digitale kompetencer

Mange undervisere bruger it til at understøtte deres undervisning. Derimod mangler de digitale kompetencer og kendskab til digitale metoder, der kan understøtte deres fagområde. 10. marts 2021 afholdte It-vest en online konference om digitalisering og digitale kompetencer i samfundsvidenskabelige universitetsuddannelser. Gennem konkrete cases gav konferencen inspiration til, hvordan fag og studieordninger kan inkludere digitale kompetencer, herunder digital ledelse, datavidenskab, anvendelse af algoritmer, kunstig intelligens til predictive modelling m.v.

Konference om øget diversitet

It-vest og syv institutter på Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet arbejder sammen om at tiltrække og fastholde en bredere målgruppe af studerende  til de teknisk-naturvidenskabelige it-uddannelser. 24. februar 2021 afholdtes en online konference, der videregav viden og erfaringer fra projektet.

Intern It-vest-konference i august 2019

I anledning af 20-års jubilæet for It-vest-samarbejdet afholdte It-vest en intern konference for de mange medarbejdere på de tre vestdanske universiteter, som ledelses-, forsknings-, udviklings- og undervisningsmæssigt eller administrativt er involveret i It-vest-aktiviteter. Konferencen havde tre temaer: Cand.it.ers værdiskabelse på arbejdsmarkedet, Computationelle metoder i forskning og uddannelse samt Diversitet og kønsbalance på de tekniske it-uddannelser. 


Denne side er senest redigeret 27. august 2021.