IT-VEST - SAMARBEJDENDE UNIVERSITETER

It-vest er et uddannelses- og forskningssamarbejde mellem

  • Syddansk Universitet,
  • Aalborg Universitet og
  • Aarhus Universitet.

De tre universiteter udbyder mange forskellige it-uddannelser og uddanner tilsammen halvdelen af alle it-kandidater i Danmark. Samarbejdets mål er at sikre en stadig udvikling af it-uddannelserne, så de er på forkant med it-udviklingen, og samtidig sikre en fortsat stigning i antallet af it-kandidater.

It-vest samarbejdet har et særligt fokus på de flerfaglige overbygningsuddannelser:

  • cand.it. – kandidatuddannelser
  • master i it – fleksibel videreuddannelse for højtuddannede it-medarbejdere
  • master i ikt og læring – it-masteruddannelse for undervisere, uddannelsesansvarlige m.v.

NY UDVIKLINGSCHEF HOS IT-VEST

Pr. 1. september 2016 er datalog og ph.d. Michael E. Caspersen startet som udviklingschef hos It-vest, en stilling han overtager efter Jette Lundin. Hos It-vest skal Michael E. Caspersen hovedsageligt arbejde med udvikling af efter- og videreuddannelsesaktiviteter samt med området Computational Thinking.

Michael E. Caspersen har tidligere været It-vest-leder på Aarhus Universitet (2002-2008) og var en af hovedkræfterne bag etableringen af Masteruddannelsen i it. Michael kommer fra en stilling som lektor i programmering og programmeringsdidaktik ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet (2008-2016) og har i perioden 2009-2015 fungeret som leder af Center for Science Education ved Science and Technology på Aarhus Universitet. Michael er grundlægger af Center for Computational Thinking ved Aarhus Universitet.

Michael E. Caspersens CV m.v.

September 2016

MASTER I IT FYLDER 10 ÅR

Masteruddannelsen i it fylder i foråret 2016 10 år.

I uddannelsens første 10 år har i alt 1229 it-professionelle deltaget på et eller flere fag på uddannelsen og har dermed fået nye kompetencer til sig selv og deres virksomheder.

Det første optag i foråret 2006 var på ca. 70 studerende, der havde valgt sig ind på fem forskellige fagpakker.
Siden 2010 har aktiviteten ligget stabilt på omkring 275 studerende.

April 2016

NYT WEBSITE-DESIGN TIL CAND.IT.

Websitet www.cand-it-vest.dk er netop gået i luften med et nyt og mere tidssvarende website-design. På sitet præsenteres de 14 forskellige cand.it.-uddannelser, der udbydes af Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet. 

Cand.it. er kandidatuddannelser, der har fokus på informationsteknologi som innovationsværktøj. Hver uddannelse indeholder elementer af teknologi, design og organisation i forskelligt blandingsforhold.

Tag en rundtur på det nye website, der indeholder information om de enkelte cand.it.-uddannelser, portrætter af studerende og alumner samt information om cand.it.ernes beskæftigelse. 

April 2016 

IT-SIKKERHED: OM DIGITALE BAGDØRE OG DERES KONSEKVENSER

8. marts 2016 afholdt It-vest morgenarrangementet ’Digital backdoors – how to uncover and close them’ - et arrangement om it-sikkerhed. 

Imens nogle digitale bagdøre er lavet bevidst, opstår andre på grund af fejl i opsætning eller software. Lektor Claudio Orlandi fra Aarhus Universitet fortalte om kryptologi, og hvordan digitale bagdøre kan udnyttes af andre. Lektor Jens Myrup Petersen fra Aalborg Universitet talte om botnets, og hvordan man kan bekæmpe dem, og hans kollega, lektor René Rydhof Hansen, fokuserede på, hvordan selv små fejl i programmer kan vise sig at blive til store sikkerhedsmæssige sårbarheder. Alle tre forskere underviser i it-sikkerhed på It-vests masteruddannelse i it.

Til arrangementet deltog cirka 60 it-professionelle fra en bred vifte af virksomheder. 

Marts 2016


andre It-vest sites

www.master-it-vest.dk
www.cand-it-vest.dk
www.futurepeople.dk

andre aktiviteter

Master i forretningsudvikling, it og innovation
Master i ikt og læring - ikt, didaktisk design og folkeskolens fag
Design og produceret af Wildside.dk