Konference om datastøttet ledelse

På denne side kan du læse mere om oplæg og oplægsholdere ved konferencen om datastøttet ledelse. 

Konferencen blev afholdt onsdag d. 11. oktober 2023 på Aarhus Universitet.

Oplæg og oplægsholdere

Velkomst og introduktion til konferencen

Michael E. Caspersen er direktør for It-vest – samarbejdende universiteter, adjungeret professor ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet og indtil for nylig særlig rådgiver inden for digital uddannelse for ledende næstformand i EU-Kommissionen Margrethe Vestager. Nogle af kerneopgaverne i It-vests strategi er at støtte erhvervslivet med de rette kompetencer til it-professionelle – et arbejde, der både har fokus på fuldtidsuddannelse og efteruddannelse. Michael har siden 2004 været med til at udvikle masteruddannelsen i it.

 

Keynote: Data stories

Rob Kitchin is professor at the Maynooth University Social Sciences Institute in Ireland, for which he was director from 2002-2013 and 2021-2022. He is presently principal investigator on the Data Stories project (funded by the European Research Council) and previously on the Building City Dashboards project, The Programmable City and the Digital Repository of Ireland. Rob has published 34 books and over 200 articles and book chapters, and delivered over 270 invited talks at conferences and universities. In 2013 he received the Royal Irish Academy Gold Medal for the Social Sciences. Rob wrote his first article about the internet in 1995 and has conducted wide-ranging research on digital technologies and their impact on society. He has extensive experience of working with public sector, NGO and business stakeholders on data policy and data infrastructures.

 

Vi har en masse data – men hvad er det, vi gerne vil vide? (oplægget afholdes på engelsk) 

Lars Frederiksen er professor og forskningsansvarlig  ved Aarhus Universitet, BSS. Institut for Virksomhedsledelse. Lars er uddannet Cand. Scient (MSc) fra Københavns Universitet, og modtog sin PhD fra CBS. Han kom til Aarhus Universitet i 2011, arbejdede før 5 år på Imperial College i London. Lars er professor i Innovation, Entrepreneurskab og Strategi ved Aarhus Universitet, BSS, Institut for Virksomhedsledelse, hvor han også er viceinstitutleder. Lars har bl.a. forsket i strategier for datastøttet ledelse i samarbejde med virksomheder fra landbrugssektoren, produktions- og servicevirksomheder.
Relevante videnskabelige artikler af bl.a. Lars Frederiksen: 
Weeding out or picking winners in open innovation? Lego Takes Customers’ Innovations Further 

Brug datafortællinger i arkitekturarbejdet

Benny Pedersen er ansat som director for Enterprise Architecture i Vestas Digital Solutions. Gennem en 15 årig karriere hos Vestas har Benny bl.a. som chef for Vestas enterprise architecture arbejdet med, hvordan data kan bruges til at skabe et grundlag, der kan bruges i dialogen mellem IT og forretning for at skabe en sammenhængende It-arkitektur.
Som enterprise arkitekt er det vigtigt, at man ikke kun har forståelsen for IT arkitektur, men også at man forstår virksomhedens strategi og ikke mindst kan kommunikere med forretningen om, hvad det helt konkret betyder, og hvordan man sammen kan skabe it, der understøtter forretningens behov optimalt.

 

Brug af data i sundhedssektoren

Morten Lundgaard, er styregruppeformand for sundhed.dk og It-direktør i Region Syddanmark. Morten har bl.a. en mastergrad i it v. AU BSS, en lederuddannelse ved The Wharton School samt en uddannelse som datamatiker. Med ni år i sundhedssektoren har Morten opbygget erfaring med og viden om, hvordan data anvendes i sundhedssektoren. Som formand for styregruppen i sundhed.dk har han en god indsigt i, hvordan data bidrager til at skabe værdi for ledelse og patienter, men også hvor der er udfordringer og potentialer.

Ledelsesværktøj der skaber værdi ved brug af data

Lars Wedege er ansat som afdelingsleder for Data og Anlægsøkonomi i Energinet. Lars læser på masteruddannelsen i it og har en Executive MBA fra Scandinavian International Management Institute samt en ingeniørgrad fra Aalborg Universitet. Med en 22 år lang karriere som leder i flere private virksomheder, har han opbygget en høj grad af indsigt i udfordringer og muligheder i brug af data. Bl.a. har han udviklet en model til at skabe værdi af data i sit lederteam.

 

Keynote: Skab værdi af ustruktureret data (oplægget afholdes på engelsk) 

Anders Koed Madsen er ph.d. og lektor ved Aalborg Universitet. Anders er tilknyttet Teknoantropologisk Laboratorium og har de sidste ti år arbejdet med integrationen af nye former for data i organisationer og videnskabeligt arbejde. Han har desuden samarbejdet med GEHL arkitekter om at bruge digitale spor til at forstå byers menneskelige dynamikker. Anders er bl.a. gæsteforelæser på Harvard University og underviser på masteruddannelsen i it.

 

 

Anders Kristian Munk, lektor ved Aalborg Universitet, og leder af Teknoantropologisk Laboratorium, TANTlab. Anders er cand.mag. i europæisk etnologi fra Københavns Universitet. Anders forsker og underviser i brugen af maskinlæring og store mængder ustruktureret data til kulturvidenskabelige undersøgelser. Han er desuden medforfatter til en dansksproget tekstbog om digitale metoder samt underviser på masteruddannelsen i it.

 


Denne side er senest redigeret 13. oktober 2023.