Ny repræsentant for SDU i It-vests styregruppe

Nyhed fra It-vest, 6. januar 2023

Lars Grassmé Binderup, der er prodekan ved Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet (SDU), er pr. 1. januar 2023 indtrådt i It-vests styregruppe som institutionsrepræsentant for SDU. Han afløser dekan Simon Torp på posten.

Lars Grassmé Binderup har været ansat på SDU siden 1999 og siden 2011 som prodekan. Han har derfor - og bl.a. via tæt samarbejde med Simon Torp og med AU’s repræsentant i styregruppen, Niels Lehmann – allerede et indgående kendskab til It-vests aktiviteter. F.eks. er han i styregruppen for Digital Curriculum-projektet og har været involveret i implementering af Digital Literacy-projektet på SDU. Projekter, der har som mål at integrere digitale kompetencer i undervisning og forskning, og som It-vest støtter i kraft af It-vest-strategiens kerneopgave Informatik i alle uddannelser.

- Det er en sag, jeg kæmper for, og som jeg synes, det er meget vigtigt at arbejde med. Det vil helt klart være et selling point for vores dimittender, hvis de i fremtiden har flere af disse kompetencer med sig ved den første jobsamtale, mener Lars Grassmé Binderup.

Som prodekan har han også i mange år arbejdet med de områder, som It-vest sætter fokus på i en anden af kerneopgaverne, nemlig cand.it.-uddannelserne og herunder forberedelse af kandidaternes overgang fra studie til job.

- Employabilitet har været det store tema på de humanistiske uddannelser i hvert fald siden 2014, og vi har på SDU iværksat mange forskellige former for employabilitetsfremmende aktiviteter. Vi prøver så vidt muligt at integrere tiltag, som f.eks. virksomhedssamarbejde, case competitions og Career Management Skills, i de enkelte fag. Desuden er mere end halvdelen af vores humanistiske kandidatstuderende nu i projektorienteret forløb og langt flere som en obligatorisk del af deres uddannelse. Det er noget af det bedste, vi kan gøre for at forberede dem til arbejdsmarkedet, fortæller Lars Grassmé Binderup.

Ud over de ledelsesmæssige opgaver får han også tid til at pleje sin faglighed, som blev etableret med magisteruddannelse i filosofi fra Aarhus Universitet og ph.d. i Logic and Metaphysics fra University of St Andrews i Skotland. Bl.a. gennem undervisning med fokus på menneskerettigheder og gennem forskning, senest inden for etiske problemstillinger i akutlæge-ordningen. Han sidder også i bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder.

I It-vests styregruppe skal han sammen med erhvervsrepræsentanterne og de øvrige institutionsrepræsentanter fra Aalborg Universitet og Aarhus Universitet være med til at sikre, at It-vest lever op til sit formål om at bidrage til styrkelse af it-uddannelser og it-forskning i Danmark.

Se sammensætningen af It-vests styregruppe.