To nye erhvervsrepræsentanter i It-vests styregruppe

Nyhed fra It-vest, 25. april 2024

CEO Allan Mørch og programchef Poul Toft Frederiksen er netop indtrådt i styregruppen for It-vest, der er et netværkssamarbejde mellem Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.

Styregruppens opgave er at sikre, at It-vest lever op til sit formål om at bidrage til styrkelse af it-uddannelser og it-forskning i Danmark.

Allan Mørch er grundlægger og CEO for den nordjyske it-virksomhed AskCody, der udvikler og sælger avanceret software til mødebooking og styring af mødelokaler. Han er uddannet i informatik fra Aalborg Universitet og grundlagde AskCody tilbage i 2011, imens han læste på den sidste del af sin kandidatuddannelse. Ifølge Allan Mørch har han valgt at indtræde i It-vests styregruppe, fordi netværkssamarbejdets fokus på informatik og uddannelse af attraktive cand.it.-kandidater ligger hans hjerte nært. Han fortæller:

“Som repræsentant for erhvervslivet vil jeg gerne hjælpe med at rådgive om, hvad det er for nogle digitale kompetencer, virksomheder har brug for nu og i fremtiden, så bl.a. cand.it.erne står med de bedste kort, når de skal ud på arbejdsmarkedet. Desuden mener jeg, at It-vests arbejde med informatik i alle uddannelser er en meget vigtig dagsorden, og jeg kunne ikke være mere enig i, at det digitale skal ses som et nyt sprog, man skal lære på linje med dansk og matematik.”

Poul Toft Frederiksen er programchef for forskning og læring ved Poul Due Jensens Fond. Her arbejder han med projektudvikling og opfølgning på fondens engagement inden for naturvidenskab og teknik, hvor fokus bl.a. er at sikre, at flere børn og unge vælger en karriere inden for STEM (naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik). Poul Toft Frederiksen har en ph.d. fra Danmarks Tekniske Universitet og har tidligere siddet i forskellige specialist- og ledelsesfunktioner ved Grundfos A/S. Derudover er han i dag bl.a. medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og af Akademiet for de Tekniske Videnskaber. I tilknytning til sin indtræden i It-vests styregruppe siger han:

“Informatik, som It-vest arbejder med, er jo en sproglig og kognitiv revolution på linje med talesprog. Jeg tror på, at alle fagligheder kommer til at tænke med informatik fremover, og selv er jeg dybt optaget af det tværfaglige felt inden for informatik-området. Jeg har arbejdet med teknologi og uddannelse i mange år, og jeg ser meget frem til at være med til at præge indholdet de unges it-uddannelser, så de bliver parate til ikke blot arbejdslivet, men til livet som sådan.”

Se sammensætningen af It-vests styregruppe.