Computational thinking - at tænke med maskiner- en podcast-serie fra It-vest.

Oversættelse, vejmeldinger og poesi – når computere arbejder med ord

Sæson 4. Episode 18. Udgivet 1. juli 2022.

I denne episode tager vi med på en workshop om såkaldt 'automated writing', altså når computere og algoritmer manipulerer eller producerer tekst. Det handler både om hverdags-skrivning, om nyheder og om litteratur og anden kunst – og er i øvrigt også relateret til både stavekontrol, maskinoversættelser og meget mere.

(Obs: Ser du ikke afspilningslink til podcastepisoden herunder, er der sandsynligvis fordi, du ikke har accepteret statistik-cookies. Dette er nødvendigt for at kunne afspille podcasten herfra.)
 

I foråret 2022 blev der afholdt workshop om såkaldt 'automated writing' på Aarhus Universitet.

Det handlede om computere og algoritmer, der manipulerer eller producerer tekst, og favner alt fra maskinoversættelse og avisartikler til poesi og chatbots og meget mere.

Vi begynder med at se nærmere på ‘automated writing’ med en af workshoppens arrangører, professor Mads Rosendahl Thomsen.

Derefter tager vi på besøg hos Tore Rich, der arbejder med automatisk artikelskrivning på Ekstra Bladet, inden vi vender tilbage til Mads for at høre mere om de mest avancerede tekst-algoritmer i dag.

Vi skal også møde tre af deltagerne på workshoppen i Aarhus:

Det er først kunsterne Anders Visti og Kristoffer Ørum, og til sidst er det lektor Ulf Bertelsen fra Aarhus Universitet, der fortæller om forsøget med at vende tingene om og lære algoritmer at læse danske stile.

 

LINKS

Workshop on Automated Writing, Aarhus University

Professor Mads Rosendahl Thomsen

Tore Rich – Ekstra Bladet og InfoDroids

Om GPT-3 – vild sprogalgoritme fra OpenAI

DALL-E 2 – billedmanipulation med AI

Kristoffer Ørum – Recent work

Q & A med billedkunstner Anders Visti: Alt er data og det kan fermenteres

Podcasten er produceret af Anders Høeg Nissen, podLAB.

 


Denne side er senest redigeret 1. juli 2022.