Podcast om computational thinking

'Computational thinking - at tænke med maskiner' er en podcast-serie fra It-vest om informatik og brugen af computationelle metoder i forskning og uddannelse.

I podcast-seriens sæson 3, der udgives november-december 2021, besøger vi forskere og eksperter i Norge, Schweiz, Israel, England og USA og hører om, hvordan de arbejder med at udvikle både forskning og undervisning ved brug af computationelle metoder.

Det kommer til at handle om så forskellige emner som bl.a. kræftforskning, hjælp til børn med skrivevanskeligheder, agentbaseret modellering af økosystemer og 'omvendt tyngdekraft'.


Podcast-serien er produceret af Anders Høeg Nissen, podLAB i samarbejde med It-vest.

Tidligere sæsoner:
Sæson 1 (episode 1-7) med fokus på forskning - Sæson 2 (episode 8-12) med fokus på uddannelse

 

Følg os via:

Sæson 3, computationelle metoder i forskning og uddannelse - ude i verden

Penduler, tornadoer og omvendt tyngdekraft – fysikuddannelse med computationelle færdigheder

På universitetet i Oslo arbejder man med at bruge computationelle metoder i undervisningen – og det kan føre vidt omkring: fra fjederbårne penduler til tankeeksperimenter om 'omvendt tyngdekraft'!

Computationel modellering i det store perspektiv – optakt til sæson 3

"Computational thinking – at tænke med maskiner" er tilbage med sæson 3, hvor vi denne gang skal møde en række internationale forskere og eksperter på feltet. I første episode fortæller vi om de mange spændende emner, der er på vej, fra computersimulerede orme over kræftforskning til mødeborde, der lytter efter, hvem der taler.

Kommende episoder

2. søndag i advent

  • Episode 15: Smarte mødeborde, robotter og innovation – uddannelse som en computationel videnskab
    Publiceres 5. december 2021

3. søndag i advent

  • Episode 16: Computerorme og kræftforskning – computationel modellering af biologiske systemer
    Publiceres 12. december 2021

4. søndag i advent

  • Episode 17: Simple agenter og komplekse fænomener – oprindelsen af agent-baseret modellering
    Publiceres 19. december 2021

Sæson 1, episode 1-7, med fokus på forskning

I podcast-seriens sæson 1, undersøger vi, hvordan såkaldte computationelle metoder kan spille en rolle i forskning, fra fysik over antropologi til litteraturvidenskab.

Du vil få indsigt i, hvordan computere kan supplere vores kognitive formåen, og du vil møde en lang række forskere fra vidt forskellige forskningsfelter, der fortæller, hvordan de med computernes regnekraft og dataopsamling kan skabe helt nye resultater, som ikke var mulige for mennesket alene.

Udgivet januar-februar 2020.

Sæson 2, episode 8-12, med fokus på uddannelse

I sæson 2 af podcasten om computational thinking sætter vi fokus på uddannelse og især på brugen af modeller i gymnasiet og folkeskolen. Man kan høre om klimamodeller, NetLogo, programmering, sukkerplantager og meget mere, og vi vil tage jer med på besøg både i folkeskolen, på gymnasiet og hos forskere.

Udgivet oktober-november 2020.


Denne side er senest redigeret 26. november 2021.