Computational thinking - at tænke med maskiner- en podcast-serie fra It-vest.

Falske fjæs og Hollywood-algoritmer – AI og humaniora 1

Sæson 4. Episode 20. Udgivet 28. september 2022.

Hvad betyder computerskabte, men fuldstændig realistiske, "portrætter" for vores opfattelse af fotografier? Og skal vi lade kunstig intelligens bestemme, hvilke film der skal produceres i Hollywood? Det er nogle af de spørgsmål, der dukker op i kølvandet på den heftige udvikling inden for AI - Artificial Intelligence.

(Obs: Ser du ikke afspilningslink til podcastepisoden herunder, er der sandsynligvis fordi, du ikke har accepteret statistik-cookies. Dette er nødvendigt for at kunne afspille podcasten herfra.)
 

På konferencen AI and the Humanities kunne man i september 2022 opleve en række oplæg og paneler, som tog temperaturen på den hastige teknologiske udvikling med udgangspunkt i vidt forskellige aspekter af krydsfeltet mellem AI og humaniora.

I denne og næste episode af "Computational thinking – at tænke med maskiner" taler vi med en række af oplægsholderne på konferencen.

Vi lægger ud med to eksempler på forskning, der ser på anvendelsen af AI til at lave kulturelle 'produkter'.

Først skal vi tale med Amanda Wasielewski, der har undersøgt AI-skabte falske portrætbilleder – altså fotorealistiske billeder af mennesker, der ikke eksisterer som personer ude "i virkeligheden".

Bagefter ser vi med Pei-Sze Chow på, hvordan Hollywood og den europæiske filmindustri er begyndt at bruge algoritmer til at forsøge at forudsige, hvordan potentielle spillefilm vil klare sig i biograferne – allerede inden man er gået i gang med at producere dem.

 

LINKS

AI and the Humanities-konferencen

Amanda Wasielewski

This Person Does Not Exist

Pei-Sze Chow

Cinelytic

Largo AI

Podcasten er produceret af Anders Høeg Nissen, podLAB.

 


Denne side er senest redigeret 26. september 2022.