Computational thinking - at tænke med maskiner- en podcast-serie fra It-vest.

Datadrevet ledelse – om at surfe på databølgen uden at drukne i datahavet

Sæson 4. Episode 24. Udgivet 11. november 2022.

Data-drevet ledelse er et emne, som har fået en masse opmærksomhed – og en masse hype – i de senere år. Og data kan jo give masser af indsigt og nye muligheder, men omvendt er data ikke noget, som af sig selv skaber værdi i forretningen.

(Obs: Ser du ikke afspilningslink til podcastepisoden herunder, er der sandsynligvis fordi, du ikke har accepteret statistik-cookies. Dette er nødvendigt for at kunne afspille podcasten herfra.)
 

I denne episode besøger vi konferencen om datadrevet ledelse, som fandt sted på Aarhus Universitet den 12. oktober 2022.

Konferencen var arrangeret af It-vest sammen med Aarhus School of Business and Social Sciences og Aalborg Universitet.

Du møder fire af oplægsholderne, som viser spændet i emnet og konferencen – fra de praktiske erfaringer til forskning i globale virksomheders innovation.

Vi lægger ud med Jakob Flohr Kristiansen fra Sydbank, der fortæller om deres arbejde med at bruge data til blandt andet at målrette tilbud til kunderne.

Derefter vil Frans Hammer, næstformand i Danmarks Idrætsforbund, løfte sløret for forbundets visioner om at begynde at indsamle og standardisere data på tværs af forbundets mange specialforbund, klubber og sportsgrene.

Tredje interview er med Line Aaboe Sørensen fra Aarhus Kommune, der giver indblik i arbejdet med at anvende datadrevet ledelse i forhold til borgerne.

Og endelig slutter vi af i det store internationale perspektiv med Nils Fonstad fra MIT, som præsenterer sin forskning i, hvordan datadrevet ledelse kan understøtte udviklings- og innovationsprocesser i både små og store virksomheder.

 

LINKS

Konferencen om datadrevet ledelse - inkl. præsentationer

Jacob Flohr Kristiansen, Sydbank

Frans Hammer, Danmarks Idrætsforbund

Line Aaboe Sørensen, Aarhus Kommune

Nils Fonstad, MIT Center for Information Systems Research

Podcasten er produceret af Anders Høeg Nissen, podLAB.

 


Denne side er senest redigeret 11. november 2022.