Computational thinking - at tænke med maskiner- en podcast-serie fra It-vest.

Computerorme og kræftforskning – computationel modellering af biologiske systemer

Sæson 3. Episode 16. Udgivet 12. december 2021.

At lave virkelighedstro computersimulationer af biologiske systemer er det, man kalder en ’grand challenge’ – en stor udfordring. Men hvis det lykkes, kan det måske en dag hjælpe f.eks. med mere effektiv behandling af kræft.

(Obs: Ser du ikke afspilningslink til podcastepisoden herunder, er der sandsynligvis fordi, du ikke har accepteret statistik-cookies. Dette er nødvendigt for at kunne afspille podcasten herfra.)
 

I denne episode fortsætter vi vores tur rundt i det store udland og skal til både Israel og England, og det handler især om computersimulationer af biologiske systemer.

Vi skal møde professor David Harel i Israel og høre om hans meget langvarige og udfordrende arbejde med at genskabe en relativt beskeden lille orm som computerkode.

Projektet er en del af det, man kalder en grand challenge – en stor udfordring for videnskaben og datalogien, som måske endda vil være umulig at løse med de værktøjer, vi kender. Så vi er oppe i det høje gear.

Vi skal dog også noget mere hverdagsnært se på, hvordan professor Jasmin Fisher i London bruger computersimulation af biologiske systemer som et værktøj i cancerforskningen – noget som måske en dag også kan føre til en mere effektiv behandling af kræft.

Medvirkende:

Professor David Harel, Weizmann Institute of Science i Israel

Professor Jasmin Fisher, University College London

 

LINKS

Weizmann Institute

Jasmin Fishers laboratorium

Bio Model Analyzer

Podcasten er produceret af Anders Høeg Nissen, podLAB.

 


Denne side er senest redigeret 7. december 2021.