Computational thinking - at tænke med maskiner - en podcast-serie fra It-vest.

Folkekultur på Facebook - besøg i det tekno-antropologiske laboratorium

Sæson 1. Episode 7. Udgivet 26. februar 2020.

I denne episode af podcast-serien Computational thinking - at tænke med maskiner tager vi på besøg i Teknoantropologisk Laboratorium på Aalborg Universitet. Her arbejder “bløde” forskere med “hårde” værktøjer og udforsker blandt andet store datamængder fra Facebook-grupper.

(Obs: Ser du ikke afspilningslink til podcastepisoden herunder, er der sandsynligvis fordi, du ikke har accepteret statistik-cookies. Dette er nødvendigt for at kunne afspille podcasten herfra.)
 

På Teknoantropologisk Laboratorium på Aalborg Universitet i Sydhavnen i København finder vi forskere fra fag som antropologi, sociologi, filosofi og så videre, der dog alle sammen arbejder med programmering og computationelle metoder.

For tiden ser folkene på laboratoriet meget på data fra Facebook, som de udforsker på forskellige måder. Et af projekterne ser f.eks. på data om events og arrangementer rundt om i byerne og på, hvordan en række områder i byen tiltrækker forskellige Facebook-brugere med forskelligt politisk tilhørsforhold.

Vi skal også lege med Emoji-maskinen - en slags spil, hvor mennesker kæmper mod neurale netværk for at se, hvem der er bedst til at gætte, hvilke emojis der er blevet brugt i kommentarer på Facebook. 

I episoden medvirker lektor Anders Kristian Munk, der er leder af Teknoantropologisk Laboratorium på Aalborg Universitet, og ph.d.-studerende Asger Gehrt Olesen, også fra Aalborg Universitet.

 

LINKS

Anders Kristian Munk

Asger Gehrt Olesen

Teknoantropologisk Laboratorium - TANTlab

Podcasten er produceret af Anders Høeg Nissen, podLAB.

 


Denne side er senest redigeret 14. oktober 2020.