Computational thinking - at tænke med maskiner- en podcast-serie fra It-vest.

Arkæologi, husdyrvidenskab og molekylær biologi – alle studerende skal have digitale kompetencer

Episode 31. Udgivet 8. december 2023.

Hvordan skal man udvikle digitale færdigheder hos de undervisere, som skal lære de nye studerende de selvsamme kompetencer? Det er en af de klassiske udfordringer, når man skal integrere computational thinking i kurserne i vidt forskellige fagmiljøer. Her fortæller tre undervisere fra Aarhus Universitet om deres erfaringer.

(Obs: Ser du ikke afspilningslink til podcastepisoden herunder, er der sandsynligvis fordi, du ikke har accepteret statistik-cookies. Dette er nødvendigt for at kunne afspille podcasten herfra.)
 

I denne episode dykker vi lidt mere ned i hverdagen for at se på, hvordan man, med terminologien fra MIT i Boston som omtalt i episode 29, laver tosprogede kandidater, som både kan tale digitalsk og deres eget fagsprog.

Vi har talt med tre af de undervisere, som er involveret i arbejdet ude på institutterne på Aarhus Universitet, hvor man både skal håndtere undervisernes egne kompetencer, de studerendes forventninger til studiet og teknologiens evige udvikling.

Det er Maria Eskildsen fra Husdyr- og Veterinærvidenskab, Magnus Kjærgaard fra Molekylær Biologi og Felix Riede fra Arkæologi.

De tre undervisere og deres institutter har forskellig baggrund og har studerende med forskellige forudgående interesser og kompetencer, når det handler om computational thinking, men arbejder omvendt med mange af de samme opgaver og udfordringer, når undervisningen skal integrere digitale kompetencer i vidt forskellige fagmiljøer.

Lyt med!

PS. Hvis man ikke allerede har lyttet de to foregående episoder om universiteternes digitale kompetenceudvikling af de studerende, så kan man med fordel hoppe tilbage i feedet og finde episode 29 (hvor vi besøgte MIT) og episode 30 (hvor vi hørte om de store perspektiver på Aarhus Universitet).

 

LINKS

Maria Eskildsen, Husdyr- og Veterinærvidenskab

Magnus Kjærgaard, Molekylær Biologi

Felix Riede, Arkæologi

Episode 29: Fremtidens studerende taler digitalsk

Episode 30: Digitalt kompetente kandidater – på tværs af dusinvis af fag

Podcasten er produceret af Anders Høeg Nissen, podLAB.

 


Denne side er senest redigeret 7. december 2023.