Computational thinking - at tænke med maskiner- en podcast-serie fra It-vest.

Data er aldrig bare data

Episode 28. Udgivet 3. november 2023.

I denne episode besøger vi direktørgangen, når vi igen er med på konference om datastøttet ledelse – og om hvordan man overhovedet skal forholde sig til de data, man støtter sig til som leder.

(Obs: Ser du ikke afspilningslink til podcastepisoden herunder, er der sandsynligvis fordi, du ikke har accepteret statistik-cookies. Dette er nødvendigt for at kunne afspille podcasten herfra.)
 

I tre interviews med udvalgte oplægsholdere ser vi på, hvordan data aldrig kan forstås som et rent teknisk fænomen, men altid indskriver sig i en større kontekst af kultur, politik, økonomi og sociale forhold.

Det er en forståelse som også afspejles i, at man efterhånden oftere bruger betegnelsen 'datastøttet' end 'datadrevet' ledelse.

Først møder vi Rob Kitchin fra Irland, som har været med i et utal af data-projekter med fokus på såkaldt 'smarte byer', og bagefter kommer it-direktør Morten Lundgaard fra Region Syddanmark, som særlig skal tale om det, man kunne kalde datastøttet sundhed.

Endelig vil Lars Frederiksen fra Aarhus School of Business and Social Science fortælle om nogle af de meget grundlæggende overvejelser, man skal gøre sig, også før man begynder at arbejde med data.

Konferencen fandt sted den 11. oktober 2023, og var arrangeret af Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus School of Business and Social Sciences og TANTlab på Aalborg Universitet, i samarbejde med It-vest.

 

LINKS

Konferencen om datastøttet ledelse

Podcast-episode nr. 24 om sidste års konference om datadrevet ledelse

Rob Kitchin – med masser af info om hans arbejde, projekter, artikler og bøger

Morten Lundgaard, it-direktør i Region Syddanmark

Lars Frederiksen, professor på Aarhus BSS

Podcasten er produceret af Anders Høeg Nissen, podLAB.

 


Denne side er senest redigeret 3. november 2023.