Computational thinking - at tænke med maskiner - en podcast-serie fra It-vest.

RAM og romaner

Sæson 1. Episode 5. Udgivet 12. februar 2020.

I denne episode af podcast-serien Computational thinking - at tænke med maskiner ser vi på, hvordan computationelle metoder kan bruges i litteraturhistoriens verden. Vi skal møde en professor, der hjemmevant taler om både N-gram og machine learning, og så skal vi besøge Danmarks mindste supercomputer, der bruges til forskning i humaniora.

(Obs: Ser du ikke afspilningslink til podcastepisoden herunder, er der sandsynligvis fordi, du ikke har accepteret statistik-cookies. Dette er nødvendigt for at kunne afspille podcasten herfra.)
 

Hvor mange gange bliver ordet ‘like’ brugt i klassiker-romanen “Ulysses”, og kan man få en computer til at forstå metaforer?

Det er nogle af spørgsmålene, man udforsker, når det handler om brugen af computationelle metoder i litteraturvidenskabens verden.

I denne episode af Computational thinking-podcasten besøger vi professor Mads Rosendahl Thomsen på Aarhus Universitet.

Han har som litteraturvidenskabsmand i mange år interesseret sig for bøger og kultur, der handler om digitale eller teknologiske fænomener, og samtidig været interesseret i brugen af digitale værktøjer i sin forskning.

Vi skal også på udflugt til Kulturarvsclustret, også kendt som Danmarks mindste supercomputer, der bliver brugt til forskning i humaniora og store datamængder fra aviser, websider, radio og tv.

I episoden medvirker professor Mads Rosendahl Thomsen fra Aarhus Universitet samt specialkonsulent Per Møldrup-Dalum og storage manager Jens Henrik Jensen fra Det Kongelige Bibliotek.

 

LINKS

Mads Rosendahl Thomsen

Per Møldrup-Dalum

Jens Henrik Jensen

Episode 4 om humanister med algoritmer

Podcasten er produceret af Anders Høeg Nissen, podLAB.

 


Denne side er senest redigeret 14. oktober 2020.