Konference om digitale kompetencer i samfundsvidenskab

Nyhed fra It-vest, 27. november 2020

Onsdag 10. marts 2021 inviterer It-vest til en online konference, hvor der gives eksempler på, hvordan digitale kompetencer er på vej til at blive integreret i samfundsvidenskabelige universitetsuddannelser.

Den digitale omstilling i både private og offentlige virksomheder er så indgribende, at den ikke kan drives af it-specialisterne alene. Der er også behov for, at ledelse og fagspecialister har digitale kompetencer, og dermed er der behov for, at digitale kompetencer integreres i uddannelserne, så de kommende kandidater bliver i stand til at udnytte det digitale potentiale.

Det er en stor proces, fordi det digitale er nyt for de fleste uden for de meget specialiserede it-uddannelser. Men på konferencen kan man høre om nyudvikling af både fag, semestre og hele uddannelser inden for samfundsvidenskab, hvor datavidenskab, kunstig intelligens og computationelle modeller inddrages for at berige de enkelte fagområder.

Eksemplerne på konferencen leveres af Aalborg Universitet, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

Desuden gives indblik i erhvervslivets syn på behovet for digitale kompetencer gennem indlæg fra Microsoft, Dansk Industri og Institut for Virksomhedsledelse ved Aarhus BSS.

Konferencen henvender sig til ansatte fra universiteternes samfundsvidenskabelige institutter.

Gå til konferencesitet


Denne side er senest redigeret 30. november 2020