Masteruddannelse er benzin på den digitale motor

Ifølge regeringens strategi for Danmarks digitale vækst, er det vigtigt, at danskernes digitale kompetencer styrkes, hvis vi skal udnytte de mange nye muligheder, den teknologiske udvikling tilbyder. Den fleksible masteruddannelse i it, som nu 300 it-professionelle har fuldført med en mastergrad, er med til at understøtte regeringens vision om, at landet skal være en digital frontløber.

Pressemeddelelse fra It-vest, 6. marts 2018

Jørn Winfred Rasmussen, der er selvstændig it-seniorkonsulent med base i Hobro, er som nr. 300 netop blevet færdig på uddannelsen til Master i it – en efteruddannelse, der udbydes af It-vest-samarbejdet mellem Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet.

”Uddannelsen har gjort, at jeg er blevet bedre til at argumentere, overskue og se nye sammenhænge inden for it-feltet. At sætte sig på skolebænken igen er lidt ligesom at få benzin på en motor, det har virkelig givet mig masser af fornyet energi og gå-på-mod”, fortæller Jørn Winfred Ramussen.

”Jørn er et godt eksempel på, at mange af vores studerende rykker sig fagligt gennem uddannelsen, fordi deres nye viden giver dem et større overblik og en bedre forståelse for sammenhænge ”, fortæller Bettina Lundgaard Hansen, der er udviklingschef ved It-vest og koordinator for masteruddannelsen i it.

Til daglig rådgiver Jørn Winfred Rasmussen store og små virksomheder og organisationer omkring it-strategi, gevinstrealisering og implementering af it-systemer. På masteruddannelsen i it tog han linjen i organisation, der fokuserer på it-ledelse og forretningsudvikling. Herudover kan studerende vælge at tage fag inden for softwareudvikling og interaktionsdesign.

Efteruddannelse giver nye muligheder

Efter at Jørn Winfred Rasmussen startede på masteruddannelsen i it, har han skiftet arbejdsplads flere gange.

”Jeg er gået fra at være programleder for Region Nordjylland til seniorkonsulent ved AnyCom og til nu, hvor jeg har valgt at blive selvstændig it-rådgiver”, forklarer han og uddyber:
”På masteruddannelsen i it beskæftigede jeg mig med emner inden for sundheds-it, arbejdsgange, it-arkitektur, it-strategi, gevinstrealisering og implementering af it-løsninger, og al den viden trækker jeg på i dag, når jeg rådgiver mine kunder. Uddannelsen har helt sikkert været medvirkende til, at jeg har følt mig parat til at tage skridtet og starte egen virksomhed.”

Et it-fagligt løft

”På organisationslinjen, som Jørn har læst, oplever vi, at mange af de studerende får et øget strategisk ansvar. Virksomhederne kan derfor bruge efter- og videreuddannelsen strategisk til at få nye kompetencer i hus, samtidig med, at de satser på de erfarne, dygtige medarbejdere, de har", fortæller udviklingschef Bettina Lundgaard Hansen og fortsætter:

”Det er enormt positivt, at vi nu kan fejre dimittend nr. 300 på masteruddannelsen i it. At få styrket sine it-kompetencer er både en god investering for den enkelte, for arbejdspladsen og for samfundet som helhed.”

Med masteruddannelsen i it er It-vest og de tre vestdanske universiteter med til at støtte op under Danmarks digitale vækststrategi, hvori der blandt andet står, at:

”Det er centralt for virksomheder at have adgang til medarbejdere med tekniske, digitale og naturvidenskabelige kompetencer. Samtidig er det nødvendigt med kreative evner og forretningsforståelse til at udvikle, designe og bruge nye teknologiske og digitale redskaber.”

Fakta om Master i it

  • Masteruddannelsen i it gennemføres på deltid sideløbende med job.
  • Mere end 1500 it-professionelle har taget fag på uddannelsen. Lige nu har uddannelsen omkring 350 aktive studerende.
  • Man kan vælge et eller flere fag eller kombinere fag til en hel masteruddannelse, der kan tages på 2-6 år.
  • Omkring 60 % af de studerende har en bachelor- eller diplomingeniøruddannelse som baggrund.
  • Læs mere på www.master-it-vest.dk