Nyheder

Cand.it. Case Competition blev en stor succes

40 nysgerrige og målrettede cand.it.-studerende og 13 engagerede erhvervsrepræsentanter gjorde den første eksklusive Cand.it. Case Competition til en stor succes. Arrangementet, som It-vest og de samarbejdende universiteter stod bag, blev afviklet 2.-3. november 2018 med deltagelse af cand.it.-studerende fra Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.

It-vest søger projektleder med flair for diversitet

It-vest søger en projektleder til projektet "Øget diversitet på de teknisk-naturvidenskabelige it-uddannelser".

Der er tale om en toårig stilling, der ønskes besat fra 1. december 2018 eller efter nærmere aftale. Ansøgningsfristen er 15. oktober.

 

Masteruddannelse er benzin på den digitale motor

Jørn Winfred Rasmussen, der er selvstændig it-seniorkonsulent med base i Hobro, er som nr. 300 netop blevet færdig på uddannelsen til Master i it – en efteruddannelse, der udbydes af It-vest samarbejdet mellem Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet. Han har oplevet, at efteruddannelsen har været som benzin på en motor, så han har fået kompetencer til at give sig i kast med nye opgaver.

It skal også udvikles af kvinder

26. februar 2018 inviterede Undervisningsministeriet, Ligestillingsministeriet og It-vest en bred kreds af aktører på uddannelsesområdet til en handlingsorienteret konference for at diskutere, hvordan vi får alle - både piger og drenge - til at engagere sig i den digitale fremtid. Undervisningsminister Merete Riisager sagde bl.a. på dagen: ”Har man et basalt kendskab til kodning og programmering, er man langt bedre rustet til at begå sig i et mere og mere digitalt samfund. Vi skal derfor have flere piger til at interessere sig for it fra folkeskoleniveau.”

It-vests direktør får central rolle i storstilet forsøg med teknologiforståelse i folkeskolen

Undervisningsministeren har besluttet i 2018 at igangsætte et forsøg, der skal gøre teknologiforståelse obligatorisk på alle klassetrin i folkeskolen. It-vests direktør, Michael E. Caspersen, er sammen med professor Ole Sejer Iversen, Aarhus Universitet, udpeget til at stå i spidsen for den rådgivende ekspertskrivegruppe, som undervisningsministeren nedsætter i forbindelse med forsøget.

Bettina Lundgaard Hansen ny udviklingschef hos It-vest

Bettina Lundgaard Hansen er 1. december 2017 tiltrådt som udviklingschef hos It-vest – samarbejdende universiteter. Bettina Lundgaard Hansen er 47 år og har 25 års erfaring fra it-branchen med ansættelse i både private virksomheder og ved offentlige myndigheder. 

Michael E. Caspersen bliver ny direktør for It-vest

Med en unik baggrund fra forskning i computational thinking og erfaring med ledelse fra både Center for Science Education og Center for Computational Thinking på Aarhus Universitet er Michael E. Caspersen den helt rette person til at stå i spidsen for It-vest og realisere universitetssamarbejdets aktuelle strategi, udtaler formanden for It-vests styregruppe, Søren Damgaard.

Michael E. Caspersen tiltræder som direktør 1. august 2017.

Ny It-vest-strategi med fokus på computational thinking

Computational thinking er omdrejningspunktet i It-vests nye 5-årige strategi for 2017-2021.

Gennem It-vest vil de samarbejdende universiteter fokusere på at styrke integrationen af computational thinking i universiteternes uddannelser, øge forskningen på området og stille viden og erfaring til rådighed for undervisningen på andre uddannelsesniveauer.