Nu kan du blive cand.it. i Herning

Aarhus Universitet udvider fra 2020 kapaciteten på den populære cand.it.-uddannelse i It, kommunikation og organisation, når uddannelsen fremover også udbydes i Herning.

Aarhus BSS står for uddannelsen, der siden 2003 har dimitteret omkring 800 kandidater i Aarhus. It, kommunikation og organisation er dermed den største af cand.it.-uddannelserne i It-vest-samarbejdet.

Cand.it.ernes kompetencer og værdiskabelse

I anledning af 20-året for cand.it.-uddannelsernes etablerng i 1999 har It-vest bedt Seismonaut lave en analyse af, hvordan de kombinerede kandidatuddannelser bidrager på arbejdsmarkedet. Det er der kommet rapporten "Cand.it.ernes kompetencer og værdiskabelse" ud af. Læs den på www.cand-it-vest.dk.

Eksklusiv Cand.it. Case Competition for 2. gang

For 2. gang inviterer It-vest og de samarbejdende universiteter cand.it.-studerende til en eksklusiv case competition, hvor de gennem arbejde med aktuelle udfordringer fra erhvervslivet får mulighed for at teste deres kompetencer af i et tværfagligt samarbejde. Arrangementet blev gennemført med stor succes første gang i 2018. Årets case competition holdes 8.-9. november på Syddansk Universitet i Kolding.

It-vest-konference gav inspiration til fortsat samarbejde

Cand.it.ers værdiskabelse på arbejdsmarkedet, computational thinking i forskning og uddannelse samt diversitet på de teknisk/naturvidenskabelige it-uddannelser var temaerne, da It-vest 20.-21. august samlede godt 100 ledere, forskere, undervisere og koordinatorer fra de tre vestdanske universiteter til konference. Gennem videndeling og workshops gav konferencen særdeles værdifuld inspiration til det videre samarbejde omkring de tre temaer, der er centrale i It-vests strategi.

Ny prodekan indtræder i It-vests styregruppe

Ph.d. og professor mso Falk Heinrich er 1. august 2019 indtrådt i It-vests styregruppe som institutionsrepræsentant for Aalborg Universitet (AAU). Falk Heinrich er samme dag tiltrådt som ny prodekan for uddannelse ved Det Humanistiske Fakultet på AAU. Begge poster har hidtil været varetaget af Hanne Dauer Keller.

To nye medlemmer i It-vests styregruppe

Rådgiver og dr.techn. Jørgen Staunstrup og dekan Simon Møberg Torp træder ind i styregruppen for universitetssamarbejdet It-vest mellem Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.

Computational Thinking - hvorfor, hvad og hvordan?

På opfordring af og med støtte fra Villum Fonden har It-vests direktør Michael E. Caspersen, i samarbejde med Ole Sejer Iversen, Mogens Nielsen, Arthur Hjorth og Line Have Musaeus, udarbejdet rapporten: Computational Thinking – hvorfor, hvad og hvordan? Kernen i rapporten er dels en status for computational thinking (CT) i uddannelse såvel internationalt som nationalt, dels en beskrivelse af potentialet i CT; især fremhæves den vigtige tostrengede strategi som fag og i fag. Læs mere om It-vests fokusområde Informatik og computational thinking.
 

It-vest har ansat projektleder, der skal arbejde med diversitet

Pr. 1. december 2018 er Jeanet Eugenia Klindoch startet i en nyoprettet stilling som projektleder hos It-vest. Hendes primære opgave bliver at lede et nyt netværksprojekt mellem de tre vestdanske universiteter under titlen: Øget diversitet på de teknisk-naturvidenskabelige it- uddannelser. 

 

Cand.it. Case Competition blev en stor succes

40 nysgerrige og målrettede cand.it.-studerende og 13 engagerede erhvervsrepræsentanter gjorde den første eksklusive Cand.it. Case Competition til en stor succes. Arrangementet, som It-vest og de samarbejdende universiteter stod bag, blev afviklet 2.-3. november 2018 med deltagelse af cand.it.-studerende fra Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.

Masteruddannelse er benzin på den digitale motor

Jørn Winfred Rasmussen, der er selvstændig it-seniorkonsulent med base i Hobro, er som nr. 300 netop blevet færdig på uddannelsen til Master i it – en efteruddannelse, der udbydes af It-vest samarbejdet mellem Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet. Han har oplevet, at efteruddannelsen har været som benzin på en motor, så han har fået kompetencer til at give sig i kast med nye opgaver.

It skal også udvikles af kvinder

26. februar 2018 inviterede Undervisningsministeriet, Ligestillingsministeriet og It-vest en bred kreds af aktører på uddannelsesområdet til en handlingsorienteret konference for at diskutere, hvordan vi får alle - både piger og drenge - til at engagere sig i den digitale fremtid. Undervisningsminister Merete Riisager sagde bl.a. på dagen: ”Har man et basalt kendskab til kodning og programmering, er man langt bedre rustet til at begå sig i et mere og mere digitalt samfund. Vi skal derfor have flere piger til at interessere sig for it fra folkeskoleniveau.”

It-vests direktør får central rolle i storstilet forsøg med teknologiforståelse i folkeskolen

Undervisningsministeren har besluttet i 2018 at igangsætte et forsøg, der skal gøre teknologiforståelse obligatorisk på alle klassetrin i folkeskolen. It-vests direktør, Michael E. Caspersen, er sammen med professor Ole Sejer Iversen, Aarhus Universitet, udpeget til at stå i spidsen for den rådgivende ekspertskrivegruppe, som undervisningsministeren nedsætter i forbindelse med forsøget.

Bettina Lundgaard Hansen ny udviklingschef hos It-vest

Bettina Lundgaard Hansen er 1. december 2017 tiltrådt som udviklingschef hos It-vest – samarbejdende universiteter. Bettina Lundgaard Hansen er 47 år og har 25 års erfaring fra it-branchen med ansættelse i både private virksomheder og ved offentlige myndigheder. 

Michael E. Caspersen bliver ny direktør for It-vest

Med en unik baggrund fra forskning i computational thinking og erfaring med ledelse fra både Center for Science Education og Center for Computational Thinking på Aarhus Universitet er Michael E. Caspersen den helt rette person til at stå i spidsen for It-vest og realisere universitetssamarbejdets aktuelle strategi, udtaler formanden for It-vests styregruppe, Søren Damgaard.

Michael E. Caspersen tiltræder som direktør 1. august 2017.

Ny It-vest-strategi med fokus på computational thinking

Computational thinking er omdrejningspunktet i It-vests nye 5-årige strategi for 2017-2021.

Gennem It-vest vil de samarbejdende universiteter fokusere på at styrke integrationen af computational thinking i universiteternes uddannelser, øge forskningen på området og stille viden og erfaring til rådighed for undervisningen på andre uddannelsesniveauer.